Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (2024)

De Cavapoo is een relatief jonge designerhond, waarvan de voorouders beide rashonden waren. De Cavapoo is een lieve, aanhankelijke mix die dol is op aandacht van mensen. Maar hij is ook wat wild, dit erft hij van zijn poedel ouders.

Cavapoo’s zijn een populaire mixhond. Ze hebben in de afgelopen tien jaar naam gemaakt. De poedel mix is een van de meest geliefde honden. Hun lieve persoonlijkheid en de band met hun baasjes maken ze tot een favoriet.

Het is een geweldig familie huisdier en spreekt alle hondenliefhebbers aan. Dit is een van de redenen waarom hij zo populair is bij gezinnen over de hele wereld. Lees verder om meer te leren over deze prachtige teddybeer.

Inhoudsopgave

Voorouders

Designher honden zijn honden die opzettelijk zijn gefokt uit rashonden. Ze worden vaak gefokt om het uiterlijk te combineren en de genetische diversiteit te vergroten. Ze zijn robuuster en gezonder.

De Cavapoo is een prachtige hond die profiteert van de genetica van een Poedel en Cavalier King Charles Spaniel ouders. Er zijn geen problemen gemeld met dit nieuwe hondenras. Het is belangrijk om meer te weten te komen over de ouders van deze mix, om het hondenras beter te begrijpen wat je kunt verwachten.

Cavalier King Charles Spaniel

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (1)

De Cavalier King Charles Spaniel is een vrij oud hondenras die oorspronkelijk afkomstig is uit het Victoriaanse Engeland. De hond is gekruist met twee Oosterse honden met een plat gezicht, Japanse Spaniël en de Mopshond.

King Charles II was een grote fan van de nieuwe mix en kreeg daarom de naam Cavalier King Charles Spaniel. Vroeger was zijn gezelschap uitsluitend bedoeld voor de Koninklijke familie, maar nu is de Cavapoo populair bij hondenliefhebbers over de hele wereld.

De Cavalier King Charles Spaniel is ook bekend als Charlotte’s handtas hond en de ster van het drama ‘Sex and the City’. De American Kennel Club (AKC), plaatste de Cavalier Kings Charles Spaniel op de 18e plaats van populairste Amerikaanse honden in 2019. De Cavalier King Charles Spaniel wordt omschreven als liefdevol, zachtaardig, en elegant en geeft de Cavapoo zijn lieve en zachtere kant.

Poedel

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (2)

Er zijn drie verschillende maten Poedels: de standaard Poedel van 38 centimeter en groter. De Toy Poedel van 38 centimeter en kleiner, en de Dwergpoedel van 25 tot 38 centimeter. De Cavapoo wordt alleen gefokt uit de Dwergpoedel of Toy Poedel

Ook al staat hij bekend om zijn flamboyante persoonlijkheid en de deftige kapsels, de Poedel komt oorspronkelijk uit Europa. Ze werden voornamelijk gebruikt als werkhonden, en hielpen hun baasjes bij het jagen op eenden. Poedels zijn vaak energieker dan dat veel mensen denken.

De Poedel wordt omschreven als een actieve en slimme hond, dit is waar de Cavapoo zijn wildere kant van krijgt. Ook andere pups worden met de Toy Poedel gemixt, namelijk de Goldendoodle.

Cavapoo

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (3)

De geschiedenis van dit hondenras is niet goed gedocumenteerd. Dit komt voor bij de meeste designer honden. Ze zijn ontstaan in de jaren 90 en men denkt dat ze uit Australië komen. Dat is alles wat we weten over hun achtergrond.

Dit hondenras is eigenlijk een van de populairste “Doodle hondenrassen”. Ze worden vaak vergeleken met een ander ras dat er op lijkt, de Cavachon. Meestal zijn baasjes op zoek naar kleinere honden die minder verharen, zoals de meeste kruisingen van Poedels.

Maar wat op dit moment zeker is, is dat hij een van de meest gewilde designer hond is, en mensen van over de hele wereld kiezen ervoor om hem als huisdier te nemen. Leuk feitje, Katy Perry heeft een schattige Cavapoo hond genaamd Butters.

Karakter van de Cavapoo

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (4)

Zoals we al eerder aangaven, is de Cavapoo een hond met een variatie aan persoonlijkheidskenmerken die voor iedereen aantrekkelijk zijn. Hierdoor zijn het populaire honden geworden voor gezinnen in de wereld van de designer honden. Hij is vriendelijk en zacht voor zijn gezinsleden, en vooral voor de kleintjes met wie hij zal knuffelen. Ze zijn altijd enthousiast om hun baasjes te zien. Hij doet niets liever dan ’s nachts bij je op schoot kruipen om bij je te zijn, terwijl je een goed boek leest of spelletjes speelt met het gezin.

Hij gaat ook graag mee met wandelingen gedurende de dag. Deze charmante hond zal je geduld en je regels zeker op de proef stellen, maar alleen op een leuke manier. Over het algemeen is er voor iedereen die een hondenbaasje wil zijn wel iets te vinden in deze pup door zijn geweldige persoonlijkheid.

Zijn hoge socialisatieniveau is de reden dat hij er niet van houdt om voor langere tijd alleen gelaten te worden, en daarom is het niet ongewoon dat er verlatingsangst bij Cavapoos wordt geconstateerd. Hoewel hij er misschien schattig uitziet en niet echt tot vernieling in staat is, is de werkelijkheid anders. Hij is in staat om zich een weg te kauwen door banken en kussens.

Cavapoos kunnen ook zelfs de geduldigste buren irriteren door zijn schrille en constante gejank. Als je op een plek woont waar geluidsoverlast beperkt is, kan je dus beter naar een ander hondenras zoeken.

Formaat & Uiterlijk

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (5)

Cavapoos worden gezien als middelgrote of kleine honden, dit is afhankelijk van de grootte van zijn Poedel ouder. Over het algemeen wordt een Cavapoo tussen de 23 en 35 centimeter groot, dit is gemeten vanaf de poot tot schouder.

Ze verschillen ook per hond erg in gewicht, dit is ook afhankelijk van de Poedel ouder, maar over het algemeen wegen Cavapoos tussen de 4 tot 11 kilo.

Cavapoos staan bekend om hun aaibare en zachte mooie uiterlijk. Ze worden vaak gezien als een klein speeltje, daarom is het belangrijk dat kinderen leren hoe ze met honden moeten omgaan.

Vacht & Kleur

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (6)

De vacht van een Cavapoo is zacht door de Cavalier King Charles Spaniel ouders. De vacht heeft meestal een kleine krul of een lichte golf, die hij van zijn Poedel moeder heeft geërfd. Hoewel ze minder gevoelig zijn voor haaruitval, vereist hun vacht regelmatige verzorging. Dit wordt later in het artikel uitgelegd.

Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en tinten. De meest populaire vachtkleuren zijn chocolade, kastanjebruin, goud en crème. Het kan een effen kleur zijn, twee kleuren en zelfs driekleurig. De vachtkleur van een pup kan veranderen naarmate hij ouder wordt. Ze veranderen meestal eerder van tint dan van volledige kleur, dus houd hier rekening mee als je op zoek bent naar een pup.

Omdat Poedels hypoallergeen zijn, beweren veel fokkers dat hun Cavapoo dat ook is. Hoewel dit het geval kan zijn, is het nodig om te weten dat dit geen zekerheid is. Als je op zoek bent naar een allergie vriendelijke hond, zou je moeten overwegen om een van de hondenrassen te nemen op deze lijst van hypoallergene hondenrassen die gegarandeerd allergievrij zijn.

Beweging

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (7)

De lichaamsbeweging van een Cavapoo verschilt nogal en hangt af van de ouder die hij meer volgt. Het kan zijn dat de Cavapoo rustig en zachtaardig is, maar de meerderheid van mensen die een Cavapoo hebben zegt dat ze actief zijn voor een kleine pup. De meeste van hen zijn middel energieke honden die 30-60 minuten fysieke activiteit per dag nodig hebben. Ze hebben gedurende de hele dag stimulatie voor hun geest nodig. Speelgoed met touwen om te touwtrekken of frisbees om te apporteren werken goed. Speelgoed dat gevuld kan worden met snoepjes werkt ook.

De Cavapoo is een flexibele hond met een groot aanpassingsvermogen. Ze kunnen ideaal zijn voor in huis of op een appartement. Ze kunnen ook geschikt zijn voor mensen die geen tuin hebben. Als je hond geen toegang tot een tuin heeft, is het belangrijkste om je hond minstens 60 minuten per dag te laten bewegen. Zo niet, dan zal je hond niet kunnen genieten van een leuke stoeipartij in de tuin zoals hij dat anders zou doen.

De Cavapoo is lief en vriendelijk voor kinderen van alle leeftijden. Maar laat geen enkele hond zonder toezicht alleen met een kind. Houd altijd toezicht. Omdat ze zo klein zijn, is het belangrijk om kinderen te leren hoe ze met ze moeten omgaan. Ze kunnen makkelijk verkeerd worden behandeld door drukke kinderen.

Als ze op jonge leeftijd op de juiste manier met socialisatie in aanraking komen, zijn ze fantastisch in de omgang met andere honden. Ze kunnen goed passen in een gezin met meerdere huisdieren.

Training

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (8)

Deze schattige mix is super intelligent. Hij pikt commando’s heel snel op en leert heel snel. Je moet altijd een traktatie voor hem in je trainingssessies gebruiken. Train hem ook verbaal als hij zich goed gedraagt. Positieve bekrachtiging training is een wetenschappelijk bewezen methode die het beste is voor het trainen van alle honden.

De Cavapoo is van nature nieuwsgierig en kan zich tijdens de training snel vervelen. Je kan hem helpen zich te concentreren door de trainingssessies kort en leuk te houden. Ook kan je zijn aandacht vasthouden met traktaties.

Gezondheid

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (9)

Zijn gezondheidsproblemen erft hij van zijn ouders. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de belangrijkste gezondheidsproblemen van elke ouder, zodat je je kunt voorbereiden op zijn toekomst. Het is algemeen bekend dat ze de volgende gezondheidsproblemen hebben:

Patellaireluxatie – Dit is de plaats waar zijn knieschijf bijna zweeft. Dit kan zeer pijnlijk zijn, vooral bij het lopen.

Hartaandoeningen – de Cavalier King Charles Spaniel staat erom bekend last te hebben van een aantal hartproblemen, en daardoor is er een potentieel risico voor deze problemen. De meest voorkomende aandoening is Myxomateuze mitralisklepinsufficiëntie, een aandoening die wordt herkend door een ruisend hart.

Oogaandoeningen – De meest voorkomende oogproblemen zijn Progressieve Retinale Atrofie (PRA) en Entropion (E), die, onbehandeld, tot blindheid kunnen leiden.

Als je je zorgen maakt over de gezondheid van je huisdier, praat dan met je dierenarts en zorg ervoor dat hij zijn jaarlijkse controle krijgt. Dit is vooral belangrijk voor zijn hartproblemen. Deze problemen zijn met het blote oog moeilijk te constateren.

Voeding

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (10)

De gemiddelde Cavapoo eet 1 bakje per dag. Om ervoor te zorgen dat ze de meeste voedingsstoffen binnenkrijgen, zijn brokjes van hoge kwaliteit het beste. Zorg ervoor dat ze alleen hondenvoer krijgen dat geschikt is voor hun leeftijd. Zorg er ook voor dat je hond alleen voer krijgt dat bij zijn grootte past.

Je moet voorzichtig zijn met het aantal traktaties dat hij krijgt. Cavapoos kunnen snel in gewicht toenemen, net als hun King Charles ouders. Om ze te helpen afvallen, moet je ze waarschijnlijk voer met een lager caloriegehalte gaan geven.

Verzorging

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (11)

Cavapoos hebben een iets andere verzorgingsroutine dan Poedels. Je kunt niet weten welk type vacht je Cavapoo krijgt. Dit komt doordat het een gemengd hondenras is. Je pup zal waarschijnlijk een krullende vacht hebben. Om te voorkomen dat de vacht gaat klitten, moeten ze elke dag worden geborsteld met een metalen borstel. Dit is vooral belangrijk voor hun nek, armen en benen. Dit hondenras verhaart weinig. Een grondige borstelbeurt 1 keer per week is aan te raden om het dode haar te verwijderen en nieuwe groei te stimuleren.

De meeste baasjes van Cavapoos kiezen voor de teddybeercoupe. Dit kapsel is kort aan alle kanten behalve de oren. Hierdoor blijft hun vacht handelbaar. Om de 10 weken een professionele trimbeurt zou voldoende moeten zijn om de vacht fris en in model te houden.

Cavapoos moeten regelmatig hun gebit laten reinigen. Door hun smalle kaken zijn ze vatbaarder voor tandvlees- en tandplakinfecties. Omdat zijn ogen vaak minder gezond zijn, moet je extra voorzichtig zijn met zijn ogen. Je kan speciale doekjes kopen om zijn ogen schoon te maken.

Cavapoo pups

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (12)

Vanwege de populariteit van Cavapoos en hun toegenomen vraag, is het aantal Cavapoo fokkers de afgelopen tien jaar aanzienlijk toegenomen. Potentiële eigenaren hebben nu meer opties voor het fokken van hun Cavapoos. Deze trend betekent ook dat illegale fokkers snel geld kunnen verdienen aan kopers die niet voorzichtig zijn. Doe je onderzoek als je een verkoper een pup ziet verkopen tegen een lagere prijs dan de gemiddelde prijs. Er is een grotere kans dat je pup ongezond blijkt te zijn. Dit kost je veel tijd, geld en verdriet.

Het is belangrijk om de ouders van de Cavapoo te zien, om vele redenen. Het is belangrijk om de ouders van je Cavapoo te ontmoeten om een idee te krijgen van hun grootte. Het is moeilijk te voorspellen of je pup klein of groot zal worden in de puppyfase. Dit is een belangrijk aspect om te overwegen. Vraag naar de registratiecertificaten van de Poedel ouders.

Cavapoo fokkers

 • Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (13)

De Cavapoo is populair. Veel fokkers komen voor op de eerste pagina’s van een zoekmachine. Dit is vaak de eerste pagina waarop mensen zoeken naar een fokker. Doe je onderzoek naar de fokker voordat je een belangrijke beslissing neemt. Voordat je je pup mee naar huis neemt, is het belangrijk om ook de Poedel ouders te ontmoeten.

Je kunt ook veel Cavapoo clubjes vinden op sociale media die vol zitten met enthousiaste liefhebbers. Dit is een goede manier om suggesties te krijgen van mensen die weten wie betrouwbaar is en wie niet.

Hoe duur is een Cavapoo?

Voor een Cavapoo pup van een betrouwbare fokker betaal je gemiddeld rond de € 2.500,00 of soms meer, de prijs voor een Cavapoo pup kan oplopen tot € 5.000,00. Hoewel sommige fokkers iets duurder kunnen zijn, geldt als vuistregel dat je geen Cavapoo pups voor minder dan € 1.000,00 moet kopen. Dit omdat Cavapoo pups erg duur zijn aangezien er weinig aanbod is, als een pup goedkoop wordt aangeboden moet je dus goed op de risico’s letten.

Conclusie

Deze schattige kleine knuffelbeer is een enorme hit. Ze zijn niet alleen populair in Nederland, maar over de hele wereld. Ze zijn niet alleen een van de geliefdste designer honden, maar ook een van de liefste.

Cavapoos zijn een liefdevol en gezellig huisdier dat liefde en knuffels zal geven aan alle gezinsleden. Cavapoos zitten ook vol brutaliteit, wat kan zorgen voor urenlang gelach en eindeloos plezier. Het is een veelzijdige hond die alles kan. Dat is waarom hij zo geliefd is. Het beste aan deze mix is de mogelijkheid dat ze hypoallergeen zijn. Hoewel ze hypoallergeen kunnen zijn, is het niet gegarandeerd. Laat je niet misleiden door Cavapoo fokkers die dit als verkooppraatje gebruiken.

Je Cavapoo kan een geweldige kameraad zijn, zolang je beschikbaar bent om tijd met ze door te brengen. Hoewel je wat tijd moet besteden aan het knuffelen en trainen van je Cavapoo, zullen de meeste gezinnen in staat zijn om ze te huisvesten. Als je een Cavapoo adopteert, zul je de komende 10 jaar van hem kunnen genieten.

Kruisingen die lijken op de Cavapoo

 • co*ckapoo
 • Maltipoo
 • Schnoodle
 • Goldendoodle
 • Labradoodle
 • Bernedoodle
Cavapoo: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto's & Meer - Alles4Dieren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5849

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.