Cavapoo een schattig hondje met een uniek karakter (2024)

De cavapoo is een kruising tussen een cavalier king charles spaniël en een poedel en heeft daardoor een uniek karakter. Een van de kenmerken van dit hondenras is dat hij intelligent is. Dit maakt hem makkelijk te trainen en een goede metgezel voor mensen die op zoek zijn naar een slimme hond.

In dit artikel vertellen we je alles over dit leuke hondenras.

FCIGroep: Geen, nog niet erkend
Land van Herkomst:Verenigde Staten
Levensverwachting: 12– 15 jaar

Inhoudsopgave

Geschiedenis van de Cavapoo

De cavapoo is een relatief nieuw hondenras dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Het ras is ontstaan door een kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniël en de Poedel. Het doel was om een gezelschapshond te creëren met hypoallergene eigenschappen, zodat mensen met allergieën ook van een hond konden genieten. Hoewel de cavapoo steeds populairder wordt als gezinshond, is het nog niet erkend als ras door de FCI.

De populariteit van dit hondenras begon in de jaren 90 en sindsdien is het ras steeds bekender geworden. Veel mensen vinden de cavapoo aantrekkelijk vanwege zijn schattige uiterlijk en vriendelijke karakter. Bovendien zijn ze vaak erg intelligent en gemakkelijk te trainen, waardoor ze geliefd zijn bij gezinnen met kinderen.

Hoewel dit hondenras nog niet officieel erkend is als ras, wordt er wel hard gewerkt aan het verkrijgen van deze erkenning. Veel fokkers zijn bezig met het selecteren van de beste eigenschappen van beide rassen om zo de perfecte cavapoo te creëren. Het is dan ook te verwachten dat de populariteit van dit ras alleen maar zal toenemen in de toekomst.

Karakter

De cavapoo is een hond met een uniek karakter.

 • Intelligent: Een belangrijk kenmerk van dit ras is hun intelligentie. Ze zijn slim en leren snel nieuwe trucjes en commando’s. Dit maakt ze ook gemakkelijk te trainen.
 • Speels: Daarnaast staat dit hondenras bekend om hun speelse karakter. Ze zijn altijd in voor een spelletje en vinden het heerlijk om samen met hun baasje te spelen.
 • Aanhankelijk: Een ander belangrijk aspect van de cavapoo is hun aanhankelijkheid. Ze zijn erg gehecht aan hun baasje en vinden het fijn om in de buurt te zijn van hun geliefde eigenaar.
 • Sociaal en vriendelijk: Hieruit volgt ook dat de cavapoo sociaal en vriendelijk is. Ze vinden het fijn om in contact te zijn met andere mensen en dieren.
 • Loyaal: Tot slot is dit hondenras loyaal. Ze zullen altijd trouw blijven aan hun baasje en beschermen hen indien nodig. Dit maakt ze ook geschikt als waakhond.

Het karakter van de cavapoo maakt ze dan ook een geweldige gezelschapshond voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een trouwe, speelse en intelligente hond.

Een leuke korte video over het karakter van de Cavapoo

Uiterlijk

De Cavapoo is een hondenras dat vooral bekend staat om zijn schattige uiterlijk. Veel mensen worden verliefd op dit ras vanwege de combinatie van het kleine formaat met de grote oren en ogen. Het uiterlijk van dit hondenras zegt veel over zijn karakter.

Grootte
De grootte van de Cavapoo varieert tussen de 28 en 40 centimeter. Er zijn twee varianten van dit ras, namelijk de toy- en de miniatuur Cavapoo. Over het algemeen blijft de toy Cavapoo iets kleiner dan de miniatuur Cavapoo. Het gewicht van deze hond varieert tussen de 6 en 11 kilo.

Uiterlijk
Het uiterlijk van dit hondenras is kenmerkend en wordt door veel mensen als schattig ervaren. De hond heeft grote, expressieve ogen en lange, hangende oren. De vacht is meestal zacht en krullend. De kleur van de vacht kan variëren, maar veelvoorkomende kleuren zijn bruin, zwart, wit en rood.

Conclusie
Het uiterlijk van dit hondenras is een belangrijke reden waarom veel mensen verliefd worden op dit ras. De combinatie van het kleine formaat, de grote ogen en oren en de zachte, krullende vacht maken de hond ontzettend schattig en aantrekkelijk. Maar het uiterlijk zegt ook veel over het karakter van de Cavapoo, namelijk vrolijk, speels en liefdevol.

Training en opvoeding

De training en opvoeding van een Cavapoo vereist geduld en consistente inzet

 • Socialisatie: Een belangrijk onderdeel van het opvoeden en trainen van een cavapoo is socialisatie. Dit houdt in dat de hond wordt blootgesteld aan verschillende situaties, mensen en dieren om hem te laten wennen aan de wereld om hem heen. Het is belangrijk om dit al op jonge leeftijd te doen, zodat jouw hondje zich kan ontwikkelen tot een zelfverzekerde hond.
 • Gehoorzaamheidstraining: Een ander aspect van training is gehoorzaamheidstraining. Dit helpt bij het ontwikkelen van de band tussen de eigenaar en de hond, en zorgt ervoor dat de hond de basiscommando’s beheerst. Zindelijkheidstraining is ook van essentieel belang, vooral tijdens de eerste paar maanden van het leven van de jouw hondje.
 • Beloningsgerichte training: is een populaire methode om jouw hondje te trainen. Deze methode houdt in dat de hond wordt beloond voor goed gedrag, wat de motivatie van de hond vergroot. Consistente training is ook belangrijk, omdat het de hond duidelijkheid geeft over wat er van hem wordt verwacht.
 • Zindelijkheidstraining – Zindelijkheidstraining voor honden is het proces van het aanleren van gewenst gedrag met betrekking tot zindelijkheid. Het omvat het trainen van de hond om te begrijpen waar hij zijn behoeften moet doen en het belonen van goed gedrag. Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn bij het trainen van een hond om zindelijk te worden, en om eventuele ongelukjes op te ruimen zonder de hond te straffen. Het kan enige tijd duren voordat een hond volledig zindelijk is, maar met de juiste training kan dit proces soepeler verlopen.
 • Positieve bekrachtiging – Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het trainen van een cavapoo en positieve bekrachtiging te gebruiken om gewenst gedrag te stimuleren. Het kan soms even duren voordat de hond bepaalde commando’s begrijpt en het is belangrijk om niet gefrustreerd te raken.

Met de juiste training en opvoeding kan een cavapoo een geweldige en trouwe metgezel worden.

Cavapoo: verzorgingstips voor een gezonde hond

De verzorging van de Cavapoo is een belangrijk aspect van het hebben van deze hond als huisdier. Om ervoor te zorgen dat jouw hond gezond en gelukkig blijft, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder worden de belangrijkste aspecten van de verzorging van dit hondenras besproken.

Vachtverzorging

Een van de belangrijkste aspecten van de verzorging van een cavapoo is vachtverzorging. Deze hond heeft een dikke, zachte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en vervilting te voorkomen.

Gebitsverzorging

Gebitsverzorging is ook essentieel om tandsteen en andere tandproblemen te voorkomen. Het is daarom belangrijk om het gebit van jouw hond regelmatig te poetsen en om te zorgen voor kauwspeeltjes die bijdragen aan een gezond gebit.

Oorverzorging

De cavapoo heeft lange, hangende oren die gevoelig zijn voor infecties. Het is daarom belangrijk om de oren regelmatig schoon te maken en te controleren op tekenen van infectie.

Nagelverzorging

Nagelverzorging is ook belangrijk voor de verzorging van de cavapoo. Te lange nagels kunnen ongemak en pijn veroorzaken, dus het is belangrijk om de nagels regelmatig te knippen.

Voedingsverzorging

Voedingsverzorging is essentieel voor de gezondheid van de cavapoo. Het is belangrijk om de hond te voorzien van een uitgebalanceerd dieet dat geschikt is voor zijn leeftijd, gewicht en activiteitenniveau.

Training en socialisatie

Training en socialisatie zijn ook belangrijke onderdelen van de verzorging van de hond. Deze honden zijn intelligent en hebben veel beweging nodig, daarom is het belangrijk om regelmatig met ze te trainen en te wandelen om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven.

Cavapoo een schattig hondje met een uniek karakter (1)

Voeding en dieet

Cavapoos hebben een gevarieerd dieet nodig om hun energie en gezondheid op peil te houden.

Er zijn verschillende soorten voedsel die geschikt zijn voor Cavapoos, zoals droogvoer, natvoer, rauw voedsel en zelfgemaakte maaltijden.

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid voedsel te geven, afhankelijk van de grootte en activiteit van de hond. Overvoeding kan leiden tot obesitas en andere gezondheidsproblemen. De frequentie van voeding hangt ook af van de leeftijd en grootte van de hond.

Puppies hebben vaker kleine maaltijden nodig dan volwassen honden.

Dieetvereisten kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd en gezondheid van de hond. Sommige Cavapoos hebben specifieke dieetbehoeften vanwege allergieën of intoleranties voor bepaalde ingrediënten.

Gewichtscontrole is een belangrijk aspect van de gezondheid van Cavapoos. Overgewicht kan leiden tot gewrichtsproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig het gewicht van de hond te controleren en de voeding aan te passen indien nodig.

Voedselallergieën kunnen voorkomen bij deze honden en het is belangrijk om de symptomen te herkennen en te vermijden dat de hond deze voedingsmiddelen krijgt.

Het is aan te raden om een dierenarts te raadplegen voor advies over de beste voeding en dieet voor jouw Cavapoo.

Ziekten en erfelijke aandoeningen

Gezondheidsproblemen bij de Cavapoo

Heupdysplasie
Een veelvoorkomende aandoening is heupdysplasie, waarbij de heupen niet goed in de kom passen en dit kan leiden tot pijn en kreupelheid.

Patella luxatie
Een andere veelvoorkomende aandoening is patella luxatie, waarbij de knieschijf uit de kom kan schieten, wat ook pijn en kreupelheid veroorzaakt.

Oorinfecties
Oorinfecties zijn ook een probleem bij dit hondenras, vanwege hun lange oren die gemakkelijk vuil en vocht vasthouden.

Huidallergieën
Huidallergieën kunnen voorkomen door de gevoelige huid van dit hondenras en het gebruik van bepaalde shampoos of voeding.

Oogproblemen
Oogproblemen, zoals cataract en progressieve retina atrofie, kunnen ook voorkomen bij de Cavapoo.

Hartproblemen
Tot slot kunnen hartproblemen, zoals mitralisklep dysplasie, ook voorkomen bij dit ras.

Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van jouw hond te controleren en eventuele gezondheidsproblemen tijdig te behandelen.

8 interessante feitjes over de Cavapoo

 1. Cavapoos zijn slim. Deze honden zijn niet alleen slim, ze zijn ook vriendelijk, attent en energiek. Dit maakt hen tot geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen. Ze zijn dol op spelen en kunnen gemakkelijk trucjes leren.
 2. Ze zijn vatbaar voor verlatingsangst. Cavapoos zijn erg gehecht aan hun eigenaar en kunnen last hebben van verlatingsangst als ze te lang alleen worden gelaten. Het is belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan deze honden te besteden.
 3. Ze kunnen een gekrulde of platte vacht hebben. Cavapoos hebben meestal een zachte, wollige vacht die kan variëren van gekruld tot plat. De vacht moet regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen.
 4. Cavapoos zijn dol op kinderen. Deze honden zijn erg speels en vinden het heerlijk om met kinderen te spelen. Ze zijn geduldig en vriendelijk en kunnen goed overweg met kinderen van alle leeftijden.
 5. Cavapoos werden voor het eerst gepopulariseerd in Australië. Deze schattige honden zijn ontstaan ​​uit een kruising tussen een poedel en een King Charles-spaniël. Ze werden voor het eerst gepopulariseerd in Australië en zijn nu populair over de hele wereld.
 6. Ze eten — veel. Cavapoos hebben de neiging om veel te eten en kunnen snel aankomen als ze niet genoeg bewegen. Het is belangrijk om hun voeding in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen.
 7. Cavapoos hebben een hekel aan het buitenleven. Deze honden zijn gek op knuffelen en willen het liefst de hele dag binnen zijn. Ze hebben geen hekel aan wandelen, maar houden niet van te veel buiten zijn.
 8. Ze zijn niet goedkoop. Cavapoos zijn geen goedkope honden om te kopen. De prijs kan variëren afhankelijk van de fokker en de kwaliteit van de hond. Het is belangrijk om te investeren in een goede fokker om ervoor te zorgen dat je een gezonde en gelukkige hond krijgt.
Cavapoo een schattig hondje met een uniek karakter (2)

Cavapoo fokker

Als je op zoek bent naar een cavapoo fokker, is het belangrijk om te letten op verschillende aspecten. Een goede fokker zal namelijk zorgvuldig omgaan met de selectie van ouderdieren en gezondheidstesten uitvoeren om ervoor te zorgen dat de pups zo gezond mogelijk zijn.

Daarnaast is het van belang dat de fokker zich registreert bij een erkende organisatie, zoals de Raad van Beheer in Nederland, om de kwaliteit van de fokkerij te waarborgen. Verder is het essentieel dat de fokker kennis heeft van de rasstandaard van de cavapoo en deze naleeft.

Tot slot is het prettig als de fokker nazorg en begeleiding biedt aan nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat de pups een goede start krijgen in hun nieuwe thuis.

Door op deze aspecten te letten, kun je een betrouwbare en verantwoordelijke cavapoo fokker vinden die bijdraagt aan het welzijn van de pups.

Leuke Cavapoo artikelen

Onderstaand een lijst met leuke artikelen om voor jezelf te kopen of cadeau te doen aan een Cavapoo liefhebber.

Cavapoo een schattig hondje met een uniek karakter (10)

€8,29

as of juli 10, 2024 5:17 am

Amazon.nl

Veel gestelde vragen

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen over dit hondenras te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan gerust in de reacties onderaan dit artikel.

Wat is de Levensverwachting van de Cavapoo

De gemiddelde levensverwachting van de Cavapoo is ongeveer 12 tot 15 jaar.
Er zijn echter verschillende factoren die de levensduur kunnen beïnvloeden, zoals genetica, voeding, beweging en preventieve zorg. Om de levensduur van jouw hondje te verlengen, is het belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging. Regelmatige dierenartscontroles en preventieve zorg kunnen ook bijdragen aan een lang en gezond leven voor jouw hondje. Door goed voor jouw hondje te zorgen en hem alle nodige zorg en aandacht te geven, kunt je ervoor zorgen dat hij een lang en gelukkig leven leidt.

Hoe duur is een Cavapoo?

De Cavapoo is een veelgevraagde hondensoort en de prijs van een pup kan variëren. De kosten hangen af van waar je de pup koopt en of de fokker erkend is. Op Marktplaats zijn Cavapoo pups te vinden tussen €1.250,- en €3.500,-, terwijl fokkers hogere prijzen hanteren van €2.100,- tot €4.750,-. De hoge kosten zijn het gevolg van de beperkte beschikbaarheid en grote vraag naar deze hond. Naast de aanschafprijs, zijn er nog andere kosten om rekening mee te houden, zoals voeding, medische zorg en training.

Kan een Cavapoo goed alleen zijn?

De Cavapoo staat bekend om zijn extraverte, speelse en aanhankelijke karakter. Deze eigenschappen maken hem tot een geweldige gezelschapshond voor mensen die veel tijd en aandacht aan hun huisdier kunnen besteden.
Een belangrijk aspect waar rekening mee gehouden moet worden bij het overwegen van de aanschaf van een Cavapoo is dat hij niet graag alleen is. Als deze hond niet goed getraind en gesocialiseerd wordt, kan hij last krijgen van verlatingsangst. Dit kan leiden tot destructief gedrag, zoals kauwen op schoenen of meubels.
Om te voorkomen dat jouw hond verlatingsangst ontwikkelt, is het belangrijk om hem van jongs af aan te leren om alleen te zijn. Dit kan door hem geleidelijk aan steeds langer alleen te laten en hem te belonen wanneer hij zich goed gedraagt.
Daarnaast is het belangrijk om de Cavapoo voldoende afleiding te bieden wanneer hij alleen is. Dit kan door middel van speelgoed, kauwbotjes en uitdagende puzzelspelletjes.
Al met al kan een Cavapoo goed alleen zijn, mits hij goed getraind en gesocialiseerd is. Het is daarom belangrijk om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden wanneer je besluit deze hond in huis te nemen.

Hoe zwaar is een Cavapoo?

Gemiddeld gewicht van een Cavapoo: Een volwassen Cavapoo weegt gemiddeld tussen de 5 en 10 kilogram. Dit gewicht kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Hoeveel zou een Cavapoo moeten wegen op een bepaalde leeftijd?

Op 8 weken oud zou een Cavapoo puppy tussen de 1,3 en 2,3 kg moeten wegen. Op 6 maanden oud zou hij of zij tussen de 3,5 en 7 kg moeten wegen. Op 1 jaar oud zou een hij of zij tussen de 5 en 10 kg moeten wegen.

De Cavapoo een fantastische gezelschapshond die geschikt is voor zowel gezinnen als alleenstaanden. Het is een populaire kruising tussen een Cavalier King Charles Spaniël en een Poedel.

We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vinden. laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Cavapoo een schattig hondje met een uniek karakter (14)

Cavapoo een schattig hondje met een uniek karakter (22)

€8,29

as of juli 10, 2024 5:17 am

Amazon.nl

Gerelateerde berichten

 • Barsoi: Een echt rustige en elegante hond

 • De Saarlooswolfhond, Imposant met een krachtig postuur

 • Basenji (Foto’s): Echt Alles wat je moet weten over dit Ras

 • Basset Hound: Wat maakt ze uniek? (5 Interessante Feitjes)

Simone

|Website

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Cavapoo een schattig hondje met een uniek karakter (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5855

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.